Osteopathiepraktijk Geert Spiloes

Geert

GEERT SPILOES
DO-DCP
osteopaat – causopractor
Gent 28/05/1971
Diploma gegradueerde fysieke revalidatie, optie kinesitherapie 1993;
Diploma DO aan de International Academy of Osteopathy 2005 met onderscheiding;
Gastdocent UGent fysieke revalidatie en kinesitherapie, vakgroep Manuele Therapie;
Gewezen osteopaat van Basket Atomia Brussels N1;
Osteopaat van Volleybalteam VDK Gent Heren in liga A en B;
Osteopaat DO-DCP;
Specialisatie: osteopatische benadering van het hormonaal systeem en het verteringssysteem m.i.v. behandeling van migraine en overgevoeligheid voor voedingsstoffen.
Certificaat in de Causopractie CCP 2018
Diploma DCP 2020

Visie

Van harte welkom op mijn persoonlijke pagina die u op de meest correcte wijze wil informeren over de osteopathie. Als professioneel osteopaat ben ik zowel diagnostisch alsook therapeutisch werkzaam binnen de gezondheidszorg. Het doel van de osteopathische behandeling is het behoud, het optimaliseren en/of het herstel van de gezondheid.
Een osteopatische behandeling begint bij een kwalitatieve en volledige anamnese en een doorgedreven klinisch onderzoek. Dit betekent ook tijd maken voor het verhaal van de patiënt en een goede communicatie met de behandelend arts.
Het belangrijkste in de osteopatische behandeling is het herkennen van de structuur die de pijn veroorzaakt en het opsporen van de bewegingsbeperkingen die de klachtenstructuur beinvloeden.
De intensiteit en de frequentie van de behandeling moeten van die aard zijn dat de patiënt niet nodeloos belast wordt met een verergering van de klachten; de toestand van de patiënt moet beter zijn na de behandeling ten opzichte van ervoor. Toch moet aan het lichaam de tijd gegeven worden om zich aan de nieuwe situatie aan te passen. Dit geeft op termijn een goed beeld van de evolutie van de behandeling en de efficiëntie van de toegepaste technieken.
Het inschakelen van andere complementaire zorgverstrekkers is hierbij van groot belang.

Contact
0/95716/23/000
Olifantstraat 58, 9000 Gent
Ralingen 54B Bus 2, 9940 Evergem
0475/701153 – osteogeert@me.com – www.osteogeert.be